Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g27g44kcal5.3g0g2.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 45g34kcal0.8g7g0.1g0.4g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g30g6kcal0.3g0.9g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 67g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana337g172kcal12.8g15.8g5.6g0.8g
Valittu annoskoko169g86kcal6.4g7.9g2.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna84g43kcal3.2g4g1.4g0.2g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506