Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 52g13kcal0.9g1.1g0.2g1.2g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Parsakaali brokkoli 52g18kcal2.4g1g0.2g1.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.1g5.8kcal0.2g0.2g0.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)42g67kcal1.1g1.1g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana338g218kcal9.8g8.8g14.4g5.8g
Valittu annoskoko169g109kcal4.9g4.4g7.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna84g55kcal2.5g2.2g3.6g1.5g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.6g4.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139