Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g93g312kcal11.2g61.4g2.2g7.6g
Grahamjauho 5.7g19kcal0.6g3.5g0.1g0.6g
Siirappi 4.1g13kcal0g3.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 4.1g13kcal1.2g0.3g0.8g1.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 3.3g22kcal0.9g0.2g1.9g0.4g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.2g3.9kcal0.7g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana339g811kcal29.2g137.2g15.2g20.6g
Valittu annoskoko170g405kcal14.6g68.6g7.6g10.3g
Annoskoko puolitettuna85g203kcal7.3g34.3g3.8g5.2g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010