Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka88g147kcal17.5g0g8.8g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%22g26kcal0.6g1g2.2g0g
Korppujauho (Pirkka)11g39kcal1.5g7.7g0.2g0.5g
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Rypsiöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl13g17kcal1.7g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g533kcal43.4g20.8g31g2.2g
Valittu annoskoko170g266kcal21.7g10.4g15.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna85g133kcal10.9g5.2g7.8g0.6g
Arvot/100g100g157kcal12.8g6.1g9.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949