Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 657g1434kcal120g0g107g0g
Sipuli 44g13kcal0.5g2.1g0.1g0.7g
Valkopippuri 3.1g8.7kcal0.3g1.3g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Lanttu, keitetty, suolaa 26g7.7kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g53g32kcal0.8g6.8g0.1g0.5g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3381g3006kcal244.2g26.2g215g6.4g
Valittu annoskoko1691g1503kcal122.1g13.1g107.5g3.2g
Annoskoko puolitettuna845g752kcal61.1g6.6g53.8g1.6g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392