Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1.6g2kcal0.2g0g0.1g0g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos4.1g14kcal0.1g3.3g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.9g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g1.9g14kcal0g0g1.6g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 2.6g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g99kcal1g14.8g4g0g
Valittu annoskoko17g50kcal0.5g7.4g2g0g
Annoskoko puolitettuna9g25kcal0.3g3.7g1g0g
Arvot/100g100g292kcal2.9g43.5g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813