Uunilenkki

1. sotketaan jonkin verran ketsuppia ja sinappi lasissa keskenään

2. tehdään makkaraan pituussuunnassa viilto.

Ei läpi asti mutta sen verran syvä, että sitä pystyy hyvin levittämään.

3. laitetaan sotkettu sinappiketsuppi viiltoon.

Vähän saa pursuta yli, mutta ei liikaa.

Loput voi jättää lasiin odottamaan.

4. laitetaan juustoviipaleet makkaran päälle poikittain

5. lämmitetään kiertoilmauuni 225 asteeseen (riippuu muuten aika paljon uunista sitten)

6. laitetaan ranskalaiset uuniin ja annetaan niiden olla siellä 10-11 minuuttia

7. vähennetään uunin lämpö 100-125 asteeseen (ei jäädä odottamaan viilentymistä)

8. tehdään pellille tilaa ja laitetaan makkara siihen sekä pelti takaisin uuniin

9. annetaan olla uunissa n. 8 minuuttia

10. pelti pois uunista ja äkkiä syömään ennen kuin jäähtyy.

Loput sinappiketsuppi sekoitukset voi käyttää ranskalaisten kanssa

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 874 grammaa

Stringer
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lenkkimakkara, kevyt, keskiarvo 4.9g7.9kcal0.5g0.4g0.5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)2g5.5kcal0.6g0g0.3g0g
Ketsuppi, Heinz1g1kcal0g0.2g0g0g
Sinappi (Pirkka 480g)0.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Ranskalaisetperunat(pommes lidl)8.8g15kcal0.2g2.2g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g60kcal2.6g5.8g2.8g0g
Valittu annoskoko17g30kcal1.3g2.9g1.4g0g
Annoskoko puolitettuna9g15kcal0.7g1.5g0.7g0g
Arvot/100g100g177kcal7.6g17g8.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=130196