Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi2.9g13kcal0.2g1.8g0.6g0.1g
Voi 0.6g4.3kcal0g0g0.5g0g
Vadelma 3.5g1.5kcal0g0.1g0g0.1g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g1.2g3kcal0.1g0g0.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1.2g3.9kcal0g0g0.4g0g
Liivatelehti, gelatiini5.9g21kcal5g0g0g0g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana35g101kcal10.6g5.6g3.6g0.4g
Valittu annoskoko17g50kcal5.3g2.8g1.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g25kcal2.7g1.4g0.9g0.1g
Arvot/100g100g290kcal30.5g16.1g10.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584