Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g2.3g8.4kcal0.3g1.4g0.2g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 10g4.5kcal0.3g0.5g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g26kcal1.2g3.8g0.6g0.4g
Valittu annoskoko18g13kcal0.6g1.9g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g7kcal0.3g1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g72kcal3.3g10.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103