Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.9kcal0.2g1.7g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g7.3g27kcal1.9g4.3g0.2g0.6g
Kesäkurpitsa zucchini 22g4kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Kaali, valkokaali15g3.1kcal0.2g0.5g0g0.3g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g7.3g5.1kcal0.1g0.2g0.4g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana341g138kcal5.4g16.4g5.4g3g
Valittu annoskoko171g69kcal2.7g8.2g2.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna85g35kcal1.4g4.1g1.4g0.8g
Arvot/100g100g41kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627