Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 2341g6507kcal622.4g0.5g450.6g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g1755g1896kcal63.2g368.6g15.8g22.8g
Kananmuna 50g(kpl)878g1106kcal96.5g2.6g79g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2926g966kcal96.5g143.4g0g0g
Sipuli 322g97kcal4g15.4g0.6g5.5g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g5.9g13kcal0.6g2.2g0.2g0g
Puolukka 1170g454kcal5.1g79.6g5.9g30.4g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g585g2282kcal0g573.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26643kcal1776.6g2371.4g1104.2g117.4g
Valittu annoskoko10000g13321kcal888.3g1185.7g552.1g58.7g
Annoskoko puolitettuna5000g6661kcal444.2g592.9g276.1g29.4g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385