Hiivaleipä

7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 4,5 dl vettä (oltava 42-asteista)

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet, ei saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää, joten älä lisää enempää jauhoja.

Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä, kunnes taikina on löysää.

Jätä taikina peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi.

Laita kattila tms. uunia kestävä korkea ja kannellinen astia kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225*C.

Taittele valmis taikina nyssäkäksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis.

Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta.

Leipä on valmis, kun se on paahtuneen ruskettunut pinnalta.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 85g292kcal8.7g59.5g1g3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g583kcal17.4g119g2g6g
Valittu annoskoko171g292kcal8.7g59.5g1g3g
Annoskoko puolitettuna86g146kcal4.4g29.8g0.5g1.5g
Arvot/100g100g170kcal5.1g34.8g0.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=376019