Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi201g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)60g12kcal0g3.9g0g0g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g322g206kcal11.3g0.6g80.4g0g
Voi 1005g7288kcal12g4g816.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton121g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3424g15086kcal48.2g24.2g1794.6g2.4g
Valittu annoskoko1712g7543kcal24.1g12.1g897.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna856g3771kcal12.1g6.1g448.7g0.6g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164