Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4662g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 280g208kcal36.7g3.1g1.1g19.3g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 303g979kcal87.9g21.2g60.6g92.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1678g5706kcal235g1074.1g52g92.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g3030g10909kcal393.9g2121.2g63.6g112.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g35606kcal1507g6439.2g354.6g632.8g
Valittu annoskoko10000g17803kcal753.5g3219.6g177.3g316.4g
Annoskoko puolitettuna5000g8902kcal376.8g1609.8g88.7g158.2g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116