Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 150g62kcal1.5g6.2g1.2g5.6g
Voi 195g1417kcal2.3g0.8g158.8g0g
Suklaa tumma 601g3105kcal23.4g320.1g186.3g31.9g
Vehnäjauho puolikarkea 105g361kcal10.7g73.6g1.3g3.7g
Sokeri 225g915kcal0g225.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 451g643kcal56.3g1.4g46.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g13004kcal188.4g1254.6g787.6g82.4g
Valittu annoskoko1728g6502kcal94.2g627.3g393.8g41.2g
Annoskoko puolitettuna864g3251kcal47.1g313.7g196.9g20.6g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353