Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi806g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 48g36kcal6.3g0.5g0.2g3.3g
Suola, annos 3g8.1g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 52g169kcal15.2g3.7g10.5g16g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl290g986kcal40.6g185.6g9g16g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g524g1885kcal68.1g366.5g11g19.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g6153kcal260.4g1112.6g61.4g109.4g
Valittu annoskoko1728g3076kcal130.2g556.3g30.7g54.7g
Annoskoko puolitettuna864g1538kcal65.1g278.2g15.4g27.4g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116