Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4619g975kcal55.4g157g9.2g97g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)1848g2956kcal351g0g166.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl69g624kcal0g0g69.3g0g
Sipuli 693g210kcal8.7g33.3g1.4g11.8g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g462g162kcal1.8g23.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2310g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9851kcal833.8g426.8g492.4g217.6g
Valittu annoskoko10000g4926kcal416.9g213.4g246.2g108.8g
Annoskoko puolitettuna5000g2463kcal208.5g106.7g123.1g54.4g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323