Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi933g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 466g130kcal5.5g18.9g0.9g9.8g
Porkkana 93g31kcal0.6g5.2g0.2g2.4g
Sipuli (kuorittu)65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g21g189kcal0g0g21g0g
Naudan paistijauheliha 7%140g194kcal26.6g0g9.8g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.6g6.6kcal0g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3472g1154kcal68.4g60.6g64.2g27g
Valittu annoskoko1736g577kcal34.2g30.3g32.1g13.5g
Annoskoko puolitettuna868g289kcal17.1g15.2g16.1g6.8g
Arvot/100g100g33kcal2g1.7g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806