Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 56g398kcal0.4g0.2g44.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen560g185kcal18.5g27.4g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.3g0.6g0.2g3.9g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)336g1109kcal90.7g0g80.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 728g2498kcal74.2g509.6g8.7g25.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3472g8462kcal382.2g1075.6g268.6g58.8g
Valittu annoskoko1736g4231kcal191.1g537.8g134.3g29.4g
Annoskoko puolitettuna868g2116kcal95.6g268.9g67.2g14.7g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570