Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)149g188kcal16.4g0.4g13.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g15g90kcal3.6g1g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana348g700kcal40.2g3g59g0g
Valittu annoskoko174g350kcal20.1g1.5g29.5g0g
Annoskoko puolitettuna87g175kcal10.1g0.8g14.8g0g
Arvot/100g100g201kcal11.6g0.9g17g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780