Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 44g61kcal8.2g0g3.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)27g96kcal3.5g19.1g0.5g0.9g
Tomaattimehu Marli55g7.9kcal0.5g1.9g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g33g18kcal1g2.1g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%11g31kcal3.2g0.3g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana349g473kcal33.2g49.8g16g2g
Valittu annoskoko174g236kcal16.6g24.9g8g1g
Annoskoko puolitettuna87g118kcal8.3g12.5g4g0.5g
Arvot/100g100g136kcal9.5g14.3g4.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322