Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 70g11kcal0.9g0.8g0.1g1.1g
Sipuli 7.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kevytkerma28g34kcal0.9g1.3g2.8g0g
Valkoviini kuiva 14g10kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g3.5g3.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g5.6g14kcal1.2g0.1g1g0g
Rypsiöljy 1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana349g175kcal6.4g6g11g2.4g
Valittu annoskoko174g87kcal3.2g3g5.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna87g44kcal1.6g1.5g2.8g0.6g
Arvot/100g100g50kcal1.8g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402