Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g14g8.4kcal0.2g1.8g0g0.1g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Tomaattimurska 90g27kcal0.5g4.8g0.2g1.7g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)2.5g2.5kcal0.2g0.4g0g0.1g
Sokeri 0.3g1.4kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 6.7g1.8kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana348g132kcal2.2g15g6.2g4g
Valittu annoskoko174g66kcal1.1g7.5g3.1g2g
Annoskoko puolitettuna87g33kcal0.6g3.8g1.6g1g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766