Ruisleipä omatekoinen

JUURI:
-3-4 ruisleipä- tai hapankorppupalaa
(jatkossa 1 dl pakastettua taikinaa)
-1 l haaleaa vettä
-1 l ruisjauhoja
TAIKINA:
-1,5 dl haaleaa vettä
-50 g hiivaa
-1 dl pellavarouhetta
-1,5 dl soijarouhetta
-2 rkl suolaa
-1 rkl sokeria
-1,2 l ruisjauhoja
JUUREN VALMISTUS:
-Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois
-Murenna palat hienoksi kulhoon
-Lisää vesi ja jauhot vatkaten
-Anna juuren seistä vähintään 1 vrk
liinan alla
-Juuri kuplii ja tuoksuu happamelta
TAIKINAN VALMISTUS:
-Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja
pellava- sekä soijarouheet
(pellava- ja soijarouheen voi jättää
pois)
-Anna turvota n. 15 min
-Alusta taikinaan ruisjauhot
(Taikinasta melko tiivistä)
-Ota taikinasta pala pakasteeseen
-Kohota taikinaa 3-6 tuntiin
LEIPOMINEN:
-Leivo 3-4 limppua
-Kohota leivät liinan alla
-Paista aluksi 15 min 240 asteessa
-Jatka 45 min 180 asteessa
Kypsä leipä kuulostaa ontolta
JÄÄHDYTYS:
-Kääri leivät pyyhkeisiin ja laita
muovipussiin pehmenemään 1-3 h

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2797 grammaa

Mlt65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g81g248kcal7.9g49.8g1.6g11.8g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g3.4g17kcal0.8g1.1g1g1g
Soijarouhe, tumma/vaalea, Soyappetit3.1g10kcal1.6g0.9g0g0.5g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Hiiva, 50g3.1g1.9kcal0.4g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 81g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g559kcal21.4g105g5.2g26.6g
Valittu annoskoko175g279kcal10.7g52.5g2.6g13.3g
Annoskoko puolitettuna87g140kcal5.4g26.3g1.3g6.7g
Arvot/100g100g160kcal6.1g30g1.5g7.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125369