Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi58g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g6.3g29kcal1.2g0.1g2.6g1.7g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g6.3g36kcal1.4g1.2g3.1g0.4g
Siirappi 5.8g18kcal0g4.3g0g0g
Hiiva, 50g2.1g1.3kcal0.3g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale21g71kcal2.9g11.7g1.4g1g
Grahamjauho 58g192kcal6.2g35.5g1.3g5.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl17g57kcal2.3g10.7g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana351g806kcal28.6g127g17.8g19.6g
Valittu annoskoko176g403kcal14.3g63.5g8.9g9.8g
Annoskoko puolitettuna88g201kcal7.2g31.8g4.5g4.9g
Arvot/100g100g230kcal8.1g36.2g5.1g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286