Porkkana-kesäkurpitsaneliöt

3 isohkoa porkkanaa raastettuna
1-2 sipulia silputtuna
2 kananmunaa
reilu ½ desiä maitoa
noin 90g cheddaria raasteena
1 kesäkurpitsa noin 1cm:n paksuisina viipaleina
½tl suolaa
1tl öljyä
1rkl tillisilppua

1. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa.

2. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja puolet suolasta ja hauduta niin kauan, kunnes neste on haihtunut.

3. Raasta porkkana ja valuta raasteesta liika neste pois.

4. Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, sipuli-kesäkurpitsaseos, porkkanaraaste, tillisilppu, juustoraaste sekä loput suolasta.

5. Laita seos uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

6. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Annoksesta tulee riittävästi pääruoaksi 3-4 hengelle (lisukkeeksi salaattia ja leipää, voi tarjota kyllä myös liharuoan kanssa).

Ruokaa voi tarjota myös pikku suupaloina suolaisen piirakan asemesta.

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Irsk cheddar (Kerrygold), annos 150g176g693kcal44.9g3.5g55.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen164g54kcal5.4g8g0g0g
Kananmuna kuoreton200g286kcal24g0g20g0g
Kesäkurpitsa566g96kcal2.3g14.2g3.4g4g
Sipuli (kuorittu)142g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl8g70kcal0g0g8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.7g1g12.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3512g2757kcal162.8g124.4g176.2g37.8g
Valittu annoskoko1756g1378kcal81.4g62.2g88.1g18.9g
Annoskoko puolitettuna878g689kcal40.7g31.1g44.1g9.5g
Arvot/100g100g79kcal4.6g3.5g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=32971