Punajuurisipsit

Punajuuri höylätään lastuiksi.

Kulhossa sekoitetaan öljy + haluamasi mausteet ja punajuuriviipaleet nakataan öljyseoksen sekaan + hämmennetään niin, että seosta on tarttunut joka punajuuriviipaleeseen.

Pellille leivinpaperin päälle, niin että eivät osu toisiinsa ja uuniin n. 175 astetta ja 1/2h - 1h riippuen punajuurilastujen paksuudesta...

Kannattaa tarkkailla, etteivät pala :) . Punajuurten reunat alkavat käpristyä, kun valmiita.

Annetaan levähtää pellillä uunista oton jälkeen, niin kuivuvat vielä lisää...

Ripottelin lopuksi pinnalle merisuolaa myllystä.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 55 grammaa

Sparkly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1274g489kcal12.7g87.9g2.5g31.9g
Basilika oliiviöljy (Rainbow), annos 100g478g3918kcal0g0g477.8g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3520g8814kcal25.4g175.8g960.6g63.8g
Valittu annoskoko1760g4407kcal12.7g87.9g480.3g31.9g
Annoskoko puolitettuna880g2204kcal6.4g44g240.2g16g
Arvot/100g100g250kcal0.7g5g27.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380406