Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 234g1659kcal1.8g0.9g186.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 405g1389kcal41.2g283.4g4.9g14.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 78g50kcal2.5g3.8g2.7g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 779g300kcal1.2g63.5g0.7g11.7g
Voi 39g282kcal0.5g0.2g31.6g0g
Manteli 78g479kcal18.7g5.1g42g5.6g
Sitruunamehu, laimentamaton62g13kcal0.2g1g0g0.1g
Sokeri 67g272kcal0g66.9g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 19g43kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g8975kcal132.2g849.6g537.4g63.2g
Valittu annoskoko1764g4487kcal66.1g424.8g268.7g31.6g
Annoskoko puolitettuna882g2244kcal33.1g212.4g134.4g15.8g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935