Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g585g119kcal3.5g22.2g1.8g8.2g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.6g0.3g1g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g47g12kcal0.2g4g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 936g1855kcal24.6g7.2g181.5g62.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g4147kcal67.6g95.4g367.8g148.6g
Valittu annoskoko1764g2074kcal33.8g47.7g183.9g74.3g
Annoskoko puolitettuna882g1037kcal16.9g23.9g92g37.2g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081