Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)187g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g15g38kcal1.5g1.5g2.9g0.2g
Porkkana 667g218kcal4.1g37.1g1.3g17g
Tomaattimurska (Euro shopper)667g200kcal6.7g26.7g2.7g1.3g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 214g680kcal52.1g97.6g4.1g19g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3536g2694kcal133.6g343.8g58.8g81.4g
Valittu annoskoko1768g1347kcal66.8g171.9g29.4g40.7g
Annoskoko puolitettuna884g674kcal33.4g86g14.7g20.4g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970