Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g344g151kcal0.7g35.7g0.7g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%229g138kcal7.3g16.3g4.6g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 57g43kcal7.5g0.6g0.2g4g
Hunaja 69g227kcal0.3g55.5g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g149g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Sämpyläjauho, lidl688g2475kcal89.4g481.2g17.2g20.6g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl115g390kcal16g64.2g7.7g12.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl115g1031kcal0g0g114.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3552g8992kcal244.2g1324.8g290.6g81.8g
Valittu annoskoko1776g4496kcal122.1g662.4g145.3g40.9g
Annoskoko puolitettuna888g2248kcal61.1g331.2g72.7g20.5g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761