Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 437g333kcal8.2g67.8g0.9g4.4g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)262g485kcal28.9g14.4g34.1g0.5g
Porkkana 131g43kcal0.8g7.3g0.3g3.3g
Keittojuures, Pirkka88g22kcal0.9g3.9g0.3g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr7.9g22kcal0.6g0.7g1.9g0.1g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Tomaattipyree,euroshopper31g25kcal1g5.8g0.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu109g66kcal1.1g4.9g4.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 656g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 12g108kcal0g0g12.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3556g2231kcal84.2g213.8g109g18g
Valittu annoskoko1778g1115kcal42.1g106.9g54.5g9g
Annoskoko puolitettuna889g558kcal21.1g53.5g27.3g4.5g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073