Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali113g24kcal1.4g3.8g0.2g2.4g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Voi 1.1g7.6kcal0g0g0.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 30g67kcal5.3g0g5.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu9g11kcal1g0g0.8g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)7.5g6kcal0.1g0.3g0.5g0g
Ohrasuurimo 13g41kcal1.1g8.1g0.3g1g
Siirappi 1.5g4.5kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g324kcal17.8g27.2g15.6g7g
Valittu annoskoko179g162kcal8.9g13.6g7.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna89g81kcal4.5g6.8g3.9g1.8g
Arvot/100g100g91kcal5g7.6g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649