Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tuore chili (Oma), annos 20g1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)1.3g3kcal0.2g0.2g0.2g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka3.3g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g22g71kcal5.3g10.7g0.2g2.6g
Tomaatti, tuore44g8.9kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g204kcal12.4g28.6g3.2g7g
Valittu annoskoko179g102kcal6.2g14.3g1.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna89g51kcal3.1g7.2g0.8g1.8g
Arvot/100g100g57kcal3.5g8g0.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321936