Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 36g30kcal0.6g6.1g0g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g4.1g4.9kcal0.1g0.2g0.4g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g12g33kcal2.2g0g2.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 15g6.6kcal0.4g0.7g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana358g205kcal7.2g18.2g10.4g3.8g
Valittu annoskoko179g102kcal3.6g9.1g5.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna90g51kcal1.8g4.6g2.6g1g
Arvot/100g100g57kcal2g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548