Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g226g2.9kcal0.7g0g0g0g
Suklaa tumma 452g2336kcal17.6g240.9g140.2g24g
Keltuainen, 20g, annos 20g91g58kcal3.2g0.2g22.6g0g
Sokeri 109g441kcal0g108.4g0g0g
Kuohukerma (Ingman)905g3076kcal19.9g28g316.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3564g11826kcal82.8g755g958.8g48g
Valittu annoskoko1782g5913kcal41.4g377.5g479.4g24g
Annoskoko puolitettuna891g2957kcal20.7g188.8g239.7g12g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916