Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 200g1399kcal1.3g0g157.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g30g93kcal3.3g18g2.1g8.4g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3568g11618kcal196.8g1906.6g339.6g77g
Valittu annoskoko1784g5809kcal98.4g953.3g169.8g38.5g
Annoskoko puolitettuna892g2905kcal49.2g476.7g84.9g19.3g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780