Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle13g16kcal0.8g2.5g0.4g0.6g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 3.7g1kcal0g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Chili paprika punainen1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g45kcal1.6g5.6g1.8g1.4g
Valittu annoskoko19g23kcal0.8g2.8g0.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna9g11kcal0.4g1.4g0.5g0.4g
Arvot/100g100g122kcal4.3g15.1g4.9g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503