Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 4.7g6.5kcal0.9g0g0.3g0g
Makaroni (myllynparas raaka)2.9g10kcal0.4g2g0.1g0.1g
Tomaattimehu Marli5.9g0.9kcal0.1g0.2g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g3.5g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%1.2g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g51kcal3.6g5.2g1.8g0.2g
Valittu annoskoko19g25kcal1.8g2.6g0.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna9g13kcal0.9g1.3g0.5g0.1g
Arvot/100g100g137kcal9.7g14g4.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322