Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 68g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 11g67kcal2.6g1.4g5.6g0.7g
Kauralese 6.8g24kcal1.2g3.1g0.5g1.2g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 3.9g15kcal1.5g1.8g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 44g151kcal4.5g30.8g0.5g1.5g
Grahamjauho 37g122kcal3.9g22.6g0.8g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g868kcal27.6g119.6g27.2g15g
Valittu annoskoko180g434kcal13.8g59.8g13.6g7.5g
Annoskoko puolitettuna90g217kcal6.9g29.9g6.8g3.8g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785