Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g75g244kcal18g36.8g0.8g9g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Chili paprika punainen7.5g3kcal0.2g0.7g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g3.7g12kcal0.4g1.9g0.4g0.4g
Kardemumma, annos 2g0.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Neilikka, annos 4g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g3.7g23kcal0.3g2.2g1.3g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g8.8g6.5kcal0.4g1.1g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g5g43kcal0g0g5g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g694kcal40g91.2g15g20g
Valittu annoskoko180g347kcal20g45.6g7.5g10g
Annoskoko puolitettuna90g174kcal10g22.8g3.8g5g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830