Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali83g18kcal1g2.8g0.2g1.8g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)33g53kcal6.3g0g3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g8.3g2.9kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana361g178kcal15g7.6g9g4g
Valittu annoskoko181g89kcal7.5g3.8g4.5g2g
Annoskoko puolitettuna90g45kcal3.8g1.9g2.3g1g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323