Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 83g736kcal0g0g83.2g0g
Sipuli (kuorittu)401g108kcal5.2g19.3g0.8g6.8g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g714g842kcal59.9g118.4g15g28.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g134g415kcal22.7g72.2g3.9g17.4g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Juustokumina jeera (), annos 6g18g63kcal3.2g7.9g4g1.9g
Suola, annos 3g8.9g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 30g13kcal0.6g2.4g0.1g0.4g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Korianteri, tuore, annos 20g30g5.9kcal0.6g1.2g0.1g0.9g
Persilja 30g8.1kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g60g387kcal13.1g1.5g34.5g7.7g
Sitruunamehu, laimentamaton45g9kcal0.1g0.7g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g89g277kcal15.2g48.2g2.6g11.6g
Rypsiöljy 134g1183kcal0g0g133.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g8154kcal246.2g553.2g556.4g157g
Valittu annoskoko1800g4077kcal123.1g276.6g278.2g78.5g
Annoskoko puolitettuna900g2039kcal61.6g138.3g139.1g39.3g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413