Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1125g2491kcal196.9g0g191.3g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Kauralese 75g270kcal13.5g34.2g5.8g13.1g
Kananmuna kuoreton 180g257kcal22.5g0.5g18.5g0g
Gouda juusto180g774kcal48.6g0g63g0g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g8647kcal568.4g86.8g666.8g32.4g
Valittu annoskoko1800g4324kcal284.2g43.4g333.4g16.2g
Annoskoko puolitettuna900g2162kcal142.1g21.7g166.7g8.1g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272