Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali834g176kcal10g28.3g1.7g17.5g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)334g534kcal63.4g0g30g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g113kcal0g0g12.5g0g
Sipuli 125g38kcal1.6g6g0.3g2.1g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g83g29kcal0.3g4.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 417g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3610g1778kcal150.6g77g89g39.2g
Valittu annoskoko1805g889kcal75.3g38.5g44.5g19.6g
Annoskoko puolitettuna903g445kcal37.7g19.3g22.3g9.8g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323