Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g1048g251kcal18.9g31.4g5.2g19.9g
Sipuli 349g106kcal4.4g16.8g0.7g5.9g
Voi, 1 tl, 5 g52g382kcal0.5g0.5g41.9g0g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g262g550kcal60.2g0g34g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)60g96kcal1.6g1.6g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3612g2847kcal176.8g112g182g53g
Valittu annoskoko1806g1423kcal88.4g56g91g26.5g
Annoskoko puolitettuna903g712kcal44.2g28g45.5g13.3g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573