Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 300g243kcal4.7g50.5g0.2g9g
Lanttu 150g43kcal1.5g6.9g0.5g2.7g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g360g342kcal72g0g6.1g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g17g149kcal0g0g16.9g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g150g255kcal2.4g3.2g25.5g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g21g25kcal0.5g1.3g1.9g0.3g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g751g188kcal6.8g30.8g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3618g2524kcal177.4g191.2g110.6g26g
Valittu annoskoko1809g1262kcal88.7g95.6g55.3g13g
Annoskoko puolitettuna905g631kcal44.4g47.8g27.7g6.5g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543