Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Peruna, punnittu kuorineen 23g15kcal0.4g3g0g0.2g
Porkkana 23g7.3kcal0.1g1.2g0g0.6g
Paistijauheliha nauta 5%90g116kcal18.7g0g4.5g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa23g67kcal5.2g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana362g424kcal49.4g10.8g19.4g2.6g
Valittu annoskoko181g212kcal24.7g5.4g9.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna91g106kcal12.4g2.7g4.9g0.7g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794