Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 12g4.5kcal0.1g0.8g0g0.3g
Kaali, paistettu 8g6.6kcal0.1g0.3g0.5g0.2g
Sipuli, paistettu 3.6g3.7kcal0g0.2g0.3g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria15g19kcal1.8g0.2g1.3g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 51g28kcal0.8g6.7g0.1g0.4g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g2.2g8.6kcal0.1g0.4g0.7g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana363g165kcal6g17.8g8.2g2g
Valittu annoskoko182g83kcal3g8.9g4.1g1g
Annoskoko puolitettuna91g41kcal1.5g4.5g2.1g0.5g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777