Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka42g114kcal8.4g0g8.9g0g
Kurkku 28g3.1kcal0.2g0.4g0g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g35g7.1kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 14g1.8kcal0.2g0.1g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Vispikerma (Milbona)28g83kcal0.7g0.9g8.4g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sinappi (teollinen)1.4g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1.4g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana365g512kcal27.4g6.4g41.4g1.8g
Valittu annoskoko182g256kcal13.7g3.2g20.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna91g128kcal6.9g1.6g10.4g0.5g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956